Lessen

Overzicht geplande workshops

Workshop Datum Tijd Prijs
Speurspelletjes, bosbehendigheid op aanvraag op aanvraag 10,= pp
Hersenkrakers op aanvraag op aanvraag 10,= pp
Geurdetectie (2,5 uur) op aanvraag op aanvraag 25,= pp
Hoopers (2 uur) op aanvraag op aanvraag 25,=  pp

Overzicht geplande cursussen

Cursus Startdatum Tijd Prijs
Kennismaking Hoopers (4x) volgt volgt 40,=
Vervolg geurdetectie (3x) volgt volgt 30,=
Geurdetectie privétraining (4x half uur) Op afspraak in overleg 60,=
Sleepspoor volgen op verzoek 10,=
Slachtoffer zoeken in gebouw  volgt 9.30-11.00 15,=

*1 Cursuslocatie Nieuwegein

*2 Cursuslocatie Utrecht

De tarieven gelden voor groepslessen. Voor individuele lessen gelden andere tarieven (op aanvraag).

U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan irma@coach4dogs.nl.

Cursus Hoopers

Hoopers is de hondensport waarbij de hond door poortjes en tunnels, en om tonnen wordt gestuurd. Het is een hele leuke vorm van behendigheid die minder belastend is dan agility.

Cursus Geurdetectie

Bij geurdetectie ga je de hond leren om te ‘verwijzen’ op een geur. Met verwijzen wordt bedoeld dat de hond aangeeft waar de geur zich bevindt. Dat kan bijvoorbeeld door te gaan zitten of liggen. Het vinden en gaan verwijzen wordt stap voor stap aangeleerd. Je zult versteld staan hoe goed je hond ruikt! De cursus Geurdetectie bestaat uit 4 lessen, hierin wordt een begin gemaakt. Daarna zijn er vervolgcursussen waarin het vinden steeds moeilijker wordt gemaakt. Het is ideaal om de clicker hierbij te gebruiken.

Geurdetectie is ideaal voor actieve honden, ze worden er lekker moe van. Ook voor geblesseerd honden is het een mooie activiteit omdat het niet fysiek belastend is.

Bosbehendigheid (forest agility)

Bosbehendigheid? Een nieuwe sport? Wie weet! Onder begeleiding een boswandeling maken en dan gebruik maken van de natuurlijke hindernissen onderweg, klinkt dat niet leuk? Deze groepswandeling wordt georganiseerd in het bosgebied Crailo in Huizen.

Speurspelletjes in het bos

Tijdens een gezellige groepswandeling worden onderweg allerlei speurspelletjes gedaan. Het geeft je leuke ideeën om tijdens de wandeling actief te zijn met je hond.

Workshop Hersenkrakers

Energieke honden, maar ook honden die lichamelijk beperkt zijn, kun je heerlijk moe krijgen door hersenkrakers te doen. De hond krijgt allerlei puzzels voor zijn neus, en moet zelf uitvinden hoe hij het verstopte snoepje of speeltje te pakken kan krijgen. Je kunt puzzels kopen, maar je kunt ook met allerlei (afval)materialen zelf van alles bedenken. In deze workshop ga je ontdekken welke puzzels je hond leuk vindt, en krijg je inspiratie om zelf hersenkakers te bedenken. Deze workshop wordt op aanvraag ingepland.